Botohet në shqip libri “Perandori” i Ryszard Kapuscinski

Perandori Ryszard Kapuscinski (foto)Ryszard Kapuscinski  mbuloi vendet e Azisë, Afrikës dhe Amerikës Latine prej fundit të viteve 50 si korrespondent shëtitës i disa gazetave polake dhe agjencisë shtetërore të lajmeve PAP. Kur u kthye në Poloni kishte raportuar mbi 27 revolucione e grushte shteti, ishte burgosur 40 herë dhe u kishte mbijetuar 4 dënimeve me vdekje duke qenë dëshmitar i fundit i regjimeve autokratik në Afrikë dhe dominimit kolonial të disa fuqive evropiane. Tanimë përshëndetet si “Princi i Reportazhit”.

Perandori“,  përkthyer në mbi 32 gjuhë, është nga nga 150 librat më të lexuar të shekullit XX…

Libri është sakaq i disponueshëm pranë Librarisë tonë në Tiranë, dhe në faqe.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Mund të përdorni këto etiketa dhe atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>